Montaj statie dedurizare

Cum alegem sa montam o statie de dedurizare a apei?

Bucurestiul are doua laboratoare autorizate pentru a efectua analize a apei.

Primul pas este sa alegem cel putin un laborator din cele doua si contra sumei de aproximativ 200 lei primim doua recipiente sterile si sigilate. Luam mostra de apa si umplem recipientele direct din sursa. Trebuie sa evitatm recoltarea apei cu galeata de put mai ales daca este metalica si le ducem in cel mai scurt timp la laborator.

In urma buletinelor de analize din care reies nivelurile de infestare microbiologic si a valorilor de metale din apa recoltata o sa aflam ce fel de statie de dedurizare avem nevoie. Statia de dedurizare este un sistem complex care elimina din apa excesul de calciu si magneziu din apa printr-o reactie chimica pe bazata pe incarcatura ionica din cristalele de sare.

Statiile de dedurizare isi fac programul de auto curatare dupa volumul de apa ce a trecut prin statie sau dupa un program orar setat de client. In intervalul in care statia isi face autocuratarea, aceasta poate furniza apa dar netratata. Modelul de statie care nu asigura apa tratata in perioada in care isi face autocuratirea se numeste SIMPLEX. Modelul DUPLEX are doua coloane cu rasini fiecare comandat de cate un cap electronic. Cand o coloana cu rasini intra in faza de autocuratire functia de dedurizare a apei este preluata de cealalta coloana si comandata de celalalt cap electronic. Scopul este ca acest model de statie sa asigure in permanenta apa tratata. Am punctat doar cateva aspecte foarte importante din ce inseamna o statie de dedurizare si despre modul cum functioneaza.

Statia trebuie montata intr-un sistem bypass ca atunci cand se face revizia sau in cazul in care are o avarie si trebuie intervenit asupra ei pentru reparatie sa putem inchide sistemul bypass care sa ne asigure alimentarea cu apa in locuinta. Se recomanda sa alegeti un instalator cu experinta in montarea statiilor de dedurizare