Montaj chiuveta

Montaj chiuveta

Aveti nevoie de un montaj de chiuveta nou sau doriti sa inlocuiti chiuveta veche din baie sau bucatarie, nu incercati sa faceti singuri aceasta manopera.

Puteti avea neplacuta surpriza sa va inundati casa si vecinii iar pretul reparatiilor poate fi mult mai mare decat daca ati fi apelat de la inceput la un instalator sanitar din echipa InstalatorBucuresti.com

Nimic mai simplu sa montam o chiuveta, oare?!

Cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont cand vrem sa montam o chiuveta intr-o casa nou construita sau cand vrem sa inlocuim chiuveta veche, indiferent ca ne referim la spalatorul din bucatarie ori lavoarul din baie.

Sa le luam pe rand:

  • Chiuveta de bucatarie sau spalatorul denumit asa in limbajul de specialitate.

Cand ne ducem la magazin sa-l achizitionam trebuie sa avem in primul rand masuratorile facute cu exactitate de acasa, altfel riscam sa mai facem un drum sau sa cumparam ceva nepotrivit.

Obligatoriu avem de verificat modul de conectare a racordului de evacuare a apei. Noile spalatoare au o gama variata de racorduri cu sifoane care au mai multe piese de asamblat decat generatia veche de spalatoare.

Deci trebuie sa avem cotele spalatorului vechi, si daca picuratorul este pe stanga sau pe dreapta. Din aceasta cauza majoritatea spalatoarelor noi nu au gaurile facute pentru montajul bateriei tocmai ca sa fie versatile. Mai trebuie sa stim dimensiunile racordurilor de alimentare cu apa curenta a bateriei cat si lungimea racordurilor, In cazul in care dorim sa inlocuim si bateria este bine sa alegem una cu gat lung sau cu arc si para de dus. Doar avem de spalat si oale de gatit care au dimensiuni mari si ca sa ne fie lesne sa le manevram atunci cand le limpezim fara sa facem lac de apa si in afara cuvei cum ar fi pe blatul mobilei sau mai rau pe podea. Daca spalatorul ales nu are gaurile facute pentru montarea bateriei este bine sa va cumparati unelte speciale de gaurit functie de materialul din care este confectionat spalatorul. Pentru cele din inox ne trebuie o freza speciala de gaurit inoxul. Cele din granit sunt mai sensibile si mai pretentioase. Daca nu ati mai facut acest gen de manopera sau daca nu aveti ceva indemanare mai bine apelati la un specialist. Este putin pretentioasa manopera chiar si cu o freza speciala de gaurit granitul.

  • Pentru lavoarul din baie avem cam aceeasi situatie cu amendamentul ca trebuie sa luam in calcul daca lavoarul este cu picior ceramic, cu dulapior sau cu suporti scurti care tin lavoarul suspendat. Este bine sa avem in vedere si racordul flexibil de evacuare a apei. Diametrul si lungimea.

Preferabil ca bateria pe care o vom monta pe noul lavoar sa aiba gatul lung ca sa ne fie usor atunci cand ne spalam pe maini si sa nu ne lovim in marginile lavoarului. Pentru lavoarele suspendate este foarte important sa alegem diblurile potrivite functie de suportul pe care o sa le fixam.